Från tjock brud i fettförpackning till tuff brud i snyggt fodral

Min viktresa från fetma till normalvikt med gastric bypass till min hjälp

ändrad operationsdag

Kategori:

Dom ringde från Kristianstad igår och ville byta operationsdag för mig. Så istället för torsdag blir det på onsdag. :) iiiih mindre än en vecka kvar!
dagens vikt: 116,3 kg. :)

Apoteksshopping och operations bekräftelse

Kategori:

Idag ringde jag aleris och bekräftade operationen. Läskigt värre! Nu är det bara drygt en vecka kvar till jag ligger på avdelningen och är nyopererad. Tänk att över två års väntan snart är över!

Jag var på apoteket och hämtade ut mina mediciner och köpte de som inte var recept belagda. 1900 kr gick kalaset på!!! Men så här ser arsen
alen ut..


Priorin och dosetten var jag ju inte tvungen att köpa men tänkte att det inte skadar... :)

Veckovägning

Kategori:

okej jag vägde mig igår också och då stod vågen på 116,7 kg men jag tror att jag ska ha lingonvecka snart (har i alla fall mensvärk) så misstänker att jag samlar på mig vätska.

Vikt 4 februari : 127,2 kg
Vikt 25 februari: 117,2 kg
Bmi 4 februari : 42
Bmi 25 februari : 38,7

:) Det går på rätt håll och jag börjar att bli nervös inför operationen! :/

Mix it up!

Kategori:

Håller på att experimentera med mina modifast.
Goda blandningar hittills:
Banan och choklad
Kaffe och vanilj

Sjukvårdsrådgivningen och ettårs kalas.

Kategori:

Igår fyllde bästa kompisens dotter ett år. Det skiljer bara 8 dagar mellan henne och W. Helt oplanerat faktiskt. Jag och K fick beräknad ankomst datum med en veckas mellanrum och sen lyckades vi gå över tiden nästan lika länge. Jäkligt kul faktiskt. Så för ett år sedan gick jag omkring och var höggravid och bitter över att K hade gått över till "andra sidan" och lämnat graviditeten bakom sig.

Så igår var vi på kalas hela dagen. W lekte av sig och jag tyckte att det var lite lagom roligt att sitta och mumsa på min modifast chokladpudding när de andra åt god Västerbotten paj och tårta (som för övrigt jag slängde ihop utan att få smaka)... Men men. snart är det över och jag får i alla fall äta vanlig soppa.

Vågen visade för övrigt sjukvårdsrådgivningen idag. Alltså 117,7. :) -9, 5 kg

Resultat hittills...

Kategori:

Startvikt vid flyt 4 februari : 127,2
Vikt idag 19 februari: 118,6 kg

Jag borde vara nöjd men det är jag inte. I söndags stod vågen på 118,1 kg... Hur i hela fridens namn kan man gå upp i vikt när man inte äter?!

Hallon / mandelmassa bullar

Kategori:



Så här fina blev dom. Jag har ingen aning om de blev goda dock....

Nu ska här bli andra bullar!

Kategori:

Idag står bullbak på schemat, "kanelbullar " med mandelmassa och hallon. :) Ska baka till bästa kompisens dotters ettårs kalas. Tänk, för ett år sedan var vi hög gravida med våra små barn. Nu är dom nästan ett år, går snart och ska börja på förskolan... Tokigt vad tiden rusar. Undrar hur livet kommer att se ut om ett år.

Halv åtta hos syrran! ♥

Kategori:

M lyckades att bjuda in oss på syrrans 3 rätters middag. Mamma och hennes karl var bjudna och eftersom dom har passat W innan idag och vi inte hade något planerat ikväll tyckte M att vi också kunde få följa med på middag. Syrran sa att det var ok eftersom det bara behövdes en portion till. Hon äter också soppor (xtravaganza och har gått ner 35 kg) så vi är två som inte har ätit. Men jävlar vad gott det såg ut!
Förrätt: Pumpabröd och färskost. Huvudrätt: Provencalsk kyckling, örtsås och potatisgratäng.
Efterrätt: Vit choklad pannacotta, hallon och mörk choklad flarn.

Såg så jävla gott ut! Men jag tog en vanilj shake och syrran ett glas vatten. ;) Vi ska bli de grannaste syrrorna ever! syrran är snart i mål visserligen...

Nu är det snart dags för en shake igen.



Hoppas att ni har en grym kväll!

Alla hjärtans dag! ♥

Kategori:

Min sambo är världens bästa! Detta stod på bordet i morse! Lady Antebellum dvd, trots att han inte gillar dem och är väl medveten om att jag kommer att spela sönder och samman den! Det är kärlek det! ♥ Hoppas att ni också har haft en bra dag fylld med kärlek!

Under 120 kg!!!

Kategori:

För första gången sedan 2009 väger jag under 120 kg! Idag stod vågen på 119,5 kg! Underbart!

Time to say goodbye

Kategori:

Idag har jag skrivit breven till M och W. De får endast öppnas om jag dör. Ska skriva mina önskemål inför en eventuell begravning också. Jag vet att jag inte ska dö men OM det skulle ske ska inte M stå helt handfallen.
Morbidt? Ja, kan man nog säga men nödvändigt.  Jag vet ju att det finns en liten risk att jag inte överlever en operation eller sviterna av den.  

Burning heart

Kategori: Allmänt

 
Drömde en mycket märklig dröm om Stallone och Dolphan i natt. Men helt ärligt, övningen som Stallone gör 2.44 är bara sjuk. 
 
Fantastisk låt är det i alla fall, perfekt att kicka igång denna morgonen med! 

Fettisdagen.

Kategori:



Medan resten av familjen äter Fastlagsbullar äter jag modifast chokladpudding och dricker loka persika/hallon.... Inte alls bittert... ;)

Lunch!

Kategori:


Modifast kaffe och en halv liter vatten! Yummy! Kaffe är lätt bästa smaken hittills!

Gastric bypass bok?

Kategori: Allmänt

Hittade en bok som handlar om tiden efter man gjort en gbp. 
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163359979

Är den något att ha månne tro?

En veckas flyt över!!

Kategori: Vikt

Okej! Har gått på flyt i en vecka nu.
Resultat:
Flytstart måndag 4 februari: 127,2 kg, bmi 42,0.
Idag 11 februari: 120,7 kg, bmi 39,9.
Viktminskning: 6,5 kg!
Målvikt inför op: 117 kg.

Skoja min doja att jag är nöjd!! 3,7 kilo kvar att gå ner och 23 dagar kvar innan operationen. Det känns som om det kan gå. 

Sjukstuga

Kategori:

Dagens vikt: 121, 7 kg. (man ska inte väga sig så ofta, jag vet men eftersom jag har en målvikt som ska nås innan 7 mars gäller det att jag har lite koll).

Verkar som om vi fått in en del sjukor i hemmet. Sonen har feber idag och är gnällig som attans och sambon är dålig i magen... Jaja, jag får gå på stan ändå eftersom jag behöver köpa fler modifast. :) Prövade xtravaganza soppor idag. inte goda dem heller och jag tror inte att jag egentligen får äta dem då de innehåller för få kalorier (498/dag jämfört med ca 800 med modifast). Men sambon har ju en del kvar som han inte ätit upp så dom kan jag ta så länge.

Nu ska jag ut snön och pulsa ner till stan.

Magsjuka?

Kategori: Allmänt

Hugaligen vad illa jag mått... Det började med att jag svepte en hallon-modifast vid lunchen och så fort den var nere blev jag illamående och dålig i magen. Illamåendet höll i sig hela dagen och igårkväll beslutade jag mig för att jag nog skulle spy lite och se om det hjälpte. Det gjorde det, lite i alla fall. Men fick stiga upp två ggr i natt och stoppa fingrarna i halsen ändå. Sen vaknade jag i morse och mådde bra. Nu tog jag en modifast igen och som på beställning är illamåendet tillbaka... Usch... Det trevliga i kråksången är i alla fall att jag har gått ner i vikt och att vågen visade 122,0 kg i morse! :) Det går på rätt håll alltså!

Here we go!!

Kategori: Allmänt

Flytstart igår. Jag skulle ljuga om jag sa att sopporna var goda men jag överlever. Bara att svepa och se glad ut...
Dock var chokladpuddingen helt ok. 

Var hos doktorn med W. Han kräks efter måltider och har aldrig gjort det tidigare. Mycket märkligt tycker jag och M men enligt läkaren kommer det att växa bort och så länge W går upp i vikt som han ska så är det visst ingen fara. Men hur som helst så passade jag på att väga mig. Första gången sedan bedömningsmötet i december. Vågen visade 127 kg... ALLVARLIGT?! 4 kg plus på två månader? Visst, jag har ätit mycket skräp men så illa trodde jag inte att det var. Så jag fick panik och gick iväg till rusta och köpte mig en egen våg. När jag ställde mig på den visade den 126 kg... Jag är väldigt glad över att jag började flyta innan mina 2 veckor som läkaren sa. Annars hade jag aldrig kommit ner till 117 kg, det som jag ska väga vid op.
 
Hur som helst så nu är det igång. Jag mår väldigt bra så här andra dagen. Ska beställa lite fler modifast soppor och sen blir det till att stoppa W i vagnen och gå en promenad. För övrigt så stod min våg på 124,8 kg imorse... Det ska nog bli bra det här!